Sokféleképpen fejezhető be ez a mondat, ám a legtöbben a hatékony működéssel, a profittermeléssel és a sikerességgel folytatnák. A SKYLINE-COMPUTER Kft. egyedi szoftverek fejlesztésével és IT infrastruktúra-megoldásokkal foglalkozik, aminek köszönhetően az ipar 4.0, a digitalizáció, a vállalati intelligencia és a folyamatoptimalizálás kerül előtérbe, ezáltal partnereik olyan szakmai hátteret kapnak, amellyel igazán boldog vállalattá válhatnak.

„A digitalizáció a ’90-es évek végén, a 2000-es évek elején indult el igazán, ám akkor sokkal inkább megfogható volt” – mutatja be a kezdeti és a jelenlegi állapot közötti különbséget Fekete Béla, a SKYLINE-COMPUTER Kft. ügyvezetője. „Ma már virtualizálódott a világ, ezzel együtt az iparban is az ilyen megoldások válnak hangsúlyosabbá. Az Ipar Napjai-Mach Tech kiállításon azt szemléltetjük standunkon, hogy a rengeteg megfoghatatlan komponens alkotja a tökéletes terméket.”

akkor_lesz1t.png

MINDEN SZEKTOR SZÁMÁRA MEGOLDÁST NYÚJTANAK

A SKYLINE-COMPUTER olyan megoldásokkal rendelkezik, amelyek nemcsak az ipari szereplők számára jelenthetnek minőségi javulást, hanem többek között az államigazgatási, egészségügyi szférában is. Olyanynyira széles körben implementálhatók a megoldásaik, hogy még a büntetés-végrehajtási intézményekben is megtalálhatók. A vállalat filozófiája szerint megoldják azokat az egyedi problémákat, amelyek ágazattól függetlenül merülhetnek fel.

„A személyre szabott megoldásaink különböző területeken találhatók meg. Adatok gyűjtése és tárolása, eseményvezérelt termelésirányítás, historikusan viszszakövethető változások a termelésben az egyik fő feladatunk. Sokkal mélyebb ismeretekre van szükségünk, mint a polgári életben, ugyanis a biztonság, a visszakereshetőség követelmény ezeken a területeken. Fő szolgáltatásunk, a DIMHOB azon alapul, ahogy telik az idő, események történnek, amelyeknek jellemzői vannak. Ezeket az eseményeket rögzítjük, a technológia azt biztosítja, hogy nem kell specifikáltan adatbázisokat létrehoznunk, ugyanis a történés mindig ugyanaz. Az egészségügyben beadnak egy gyógyszert, vagy elkészül egy forgácsolási ciklus, vagy eladnak egy doboz üdítőitalt. Ezek mind egy adott időpontban történt események. Erre a struktúrára bármilyen folyamatot fel lehet építeni” – foglalja össze a DIMHOB megoldás koncepcióját Fekete Béla.

akkor_lesz2.png

ÚJ ÉLETET KAP A RÉGI GYÁRTÓSOR

„Azzal szoktunk találkozni az iparban, hogy egyrészt zöldmezős beruházás keretében keresnek meg minket, másrészt már rendelkeznek valamilyen rendszerrel, amelyhez hozzá kell illesztenünk a mi struktúránkat. Magyarországon a retrofit népszerűnek számít, azaz a meglévő szisztéma korszerűsítése. Éppen ezért szeretik a partnereink a megoldásainkat, hiszen nincsen előre konkretizálva, hanem rendelkezünk többek között egy saját fejlesztésű adatbázismotorral, amelyhez szabadon hozzákapcsolhatók különböző alkalmazások, ahogy az üzleti folyamat megkívánja. Ezek segítségével tudjuk a folyamatokat irányítani, a döntéseket támogatni, ami minden egyes ipari szereplő számára szükséges. Továbbá nagyon fontos, hogy a meglévő berendezéseik mellé olyan eszközöket telepítünk, amelyek kompatibilisek egymással, nem az a célunk, hogy a teljes rendszert átépítsük, hanem a problémájuk megoldását végezzük el” – magyarázza Kovács László, a SKYLINE-COMPUTER szoftverfejlesztési vezetője. Az intelligens gyártósorok által képesek megőrizni az üzemek a versenyképességüket, csökkenthetik állás- és piacra jutási idejüket, de elkerülhető a termékvisszahívások kockázata is. Az adatintegrációs igények iparáganként eltérnek, de a SKYLINE-COMPUTER a tapasztalatai alapján összegyűjtötte a legjellemzőbb indokokat és elvárásokat, amelyek miatt szükség van ezekre a rendszerekre. A céljuk, hogy végletekig optimalizálják a gyártósorok teljesítményét és drasztikusan csökkentsék a termékelőállítás költségét.

SZOROS EGYÜTTMŰKÖDÉSSEL ALKOTHATÓK MEG AZ EGYEDI RENDSZEREK

„Rengeteg adatot gyűjtünk össze, amelyekből valamilyen kimutatás készül, vagy folyamatot vezérlünk függetlenül attól, hogy milyen iparról van szó, akár nehéz vagy egészségipar, mindegyikben megtalálhatók közös pontok, a termékpalettánk ezeket fedi le, amelyeket az ügyféligények szerint igazítunk. A keretrendszerünk adott, amelyet az egyedi elképzelések alapján formálunk” – teszi hozzá Kovács László.

A meglévő rendszerek hatékonyabbá tételéhez új hardverelemek integrálására is szükség lehet. Ám sokszor problémát jelenthet, ha a meglévőtől különböző eszközöket vezet be a gyártó, hiszen csekély esélye van annak, hogy olyan elemet találnak, amely tökéletesen kompatibilis a fennálló berendezésekkel. Ez különösen igaz a jelenlegi, alkatrészhiányos helyzetben.

„A helyzetet kizárólag a hardverfüggetlen szoftverek menthetik meg, amelyek lehetővé teszik, hogy a gyártó megbízható rendszerrel dolgozhasson kompromisszumok nélkül. A szoftverfejlesztő cégeknek foglalkozniuk kell továbbá azzal is, hogy a struktúrájuk milyen környezetben fog futni. A SKYLINE-COMPUTER előnyben van ezen a téren, ugyanis szerteágazó infrastrukturális ismeretekkel rendelkezünk a különböző iparágak területén. A szoftverfejlesztő általában nincs kapcsolatban az adott ügyféllel, ha elkészül egy szoftverkomponens, az üzemeltetés – ahol rendszermérnökök vannak – tesztet végez, csak ezt követően mehet a partnerhez élesben” – mondja Fekete Béla.

IPARÁGTÓL FÜGGETLEN MEGOLDÁSOK

A SKYLINE-COMPUTER megoldásait számos iparágban alkalmazzák, többek között az élelmiszeriparban, állateledel-gyártásban, nehéziparban, takarmánygyártásban. A telepített rendszer akár megállíthatja a folyamatot, ha hibás termék kerül a metódusba, naplózza a selejtes termékek mennyiségét – amiből visszakövethető, hogy miért állt le a rendszer.

„A legutóbbi állateledel-gyártásban átadott rendszerünk rendkívül komplex volt és szemlélteti azt, hogy a vállalatunk miben tudja segíteni a gyártást” – hangsúlyozza Kovács László. „Egy régi gyártósort láttunk el szenzorokkal. Bevált megoldás, hogy ilyen esetekben vonalkódot olvasnak le és a csomagoló anyagot ezzel azonosítják. Ám ez esetben különböző csomagolóanyagon is szerepelhet ugyanaz a vonalkód, ezért ennél szofisztikáltabb képfeldolgozást kellett alkalmaznunk. Ehhez kamerákat helyeztünk fel, melyek térbeli alakzat- és mintafelismerés segítségével biztosítják, hogy a rendszer eldöntse a csomagolóanyag megfelelősségét, végeredményként csökkentve a selejtszámot a gyártási folyamatban.”

Némethi Botond, NEW technology magazin